Updates - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Laurens Porschen - WaarBenJij.nu Updates - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Laurens Porschen - WaarBenJij.nu

Updates

Door: Laurens Porschen

Blijf op de hoogte en volg Laurens

04 Juli 2007 | Malawi, Lilongwe

Updates

Da bin ich wieder. Weil ich al zeit die zuruck komfst von das Lake nichts mehr hat geuploat nach meiner Website hatte ich gedacht ''Ich solle das maar wieder eens doen.''

Laatste dag was zaterdag volgens mij, toen ik net terug was op de parish, toen de meiden uit gingen, en ik weer een beetje hier ging rondhangen. Dat heb ik dus ook gedaan, en daarmee is ook alweer de zaterdag afgesloten.

Zondag weer een uitrust dag (m'n maag een beetje laten bijkomen van die chemische Carlsberg biertjes), dus ook daar valt weer weinig over te vertellen. Spannend he?

Kan helaas ook niet veel vertellen over de week daarna. Beetje gewerkt op de laptop, rondgehangen op de parish, af en toe het dorpje in, zo nu en dan naar de stad...beetje standaard dus. Voor de meiden is het wel wat spannender, die bezoeken zo nu en dan een school voor Claire d'r opdracht, maar ach, ik ben een redelijke koning in het vermaken van mezelf. O wacht, die woensdag trouwens weer in de stad geweest, bij de Pakistaan gegeten en daarna effe naar de Diplomats geweest (zie foto's).

Vrijdag weer girls night out, en ik dacht ik ga lekker op de parish rondhangen, anime kijken en greens drinken...maar dat viel nogal tegen omdat er nog maar 2 over waren. Dus voor de rest gewoon relaxen, en wachten tot de meiden thuis kwamen.

Zaterdag hetzelfde idee, meiden uit, en ik had een fles Malawi Gin gehaald, en er was genoeg Cola en Fanta op de parish, dus ik denk daar vermaak ik me wel mee. Probleem was alleen dat ik m'n laptop adapter die middag bij het Internetcafé had laten liggen, en dat ik dus maar 2 uur de laptop kon gebruiken. Daarna dan maar over op een paar ''nieuwe'' National Geographic'' magazines (1993), muziekje aan, en Fanta-Gin (Cola-Gin was geen goeie combinatie). Toen de meiden eenmaal thuis kwamen was de 750 ml fles al ¾ leeg...

...en dat heb ik die zondag gemerkt! Werd rond 11:00 ongeveer wakker, ik denk ik ga effe lekker ontbijten, maar...misselijk!!! Gatverdamme, die Gin lag echt niet lekker. 4 uur lang in m'n nest liggen rollen, van tijd tot tijd bijna overgevend (maar kon het gelukkig nog net inhouden)...en rond 15:00 was het eindelijk weggezakt. Effe ontbeten, douchen (je zou zeggen dat je na 2 maanden elke ochtend koud douchen wel gewend eraan zou zijn...nou, mooi niet), en richting de stad in de hoop mijn adapter nog terug te kunnen vinden bij het Inetcafé. Naar binnen, vragen om de adapter, hij vroeg welk model, ik zeg Toshiba, en hij zei dat hij hem gevonden had. Yes! Ik krijg een adapter, maar...uhm...kut, deze ehh...past zeg maar niet. Heb je geen andere? Gelukkig wel, en toen kreeg ik de goeie. Effe geInternet, en na een uurtje of 2 weer terug richting de parish om te eten. 'S avonds beetje rustig gehangen, en op naar de volgende week.

Maandag of dinsdag of dinsdag nog effe naar de Likuni Boys Secondary School geweest om daar een programmaatje over AIDS preventie te installeren op de server en ervoor zorgen dat alle computers er bij kunnen (Sander, hij werkt!). Ook nog effe wat andere dingetjes gedaan, en later weer terug. Nog een beetje het dorpje (Chigwirizano) in geweest, en rondgehangen. Vanavond weer naar town, daar effe Internetten en eten, en dan op naar vrijdag.

Want vrijdag gaan we terug naar Cape Maclear voor een strandfeestje! De beste DJ van Malawi schijnt te komen (dat wil ik nog weleens zien), erg zin in...het is alleen nu best koud hier, maar ach, dansen houd je warm. Dan gaan we de dag daarna naar Mangochi, kijken wat daar te doen valt, en die avond (+ de zondag erna) naar Liwonde National Park voor nog een beetje safari! Gruwelijk zin in, als het goed is heb ik dus maandag weer veel te vertellen en veel foto's. Auf wiederhören!!!

• 04 Juli 2007 - 21:14

WIM DRIE :

misselijk van appelsap!
    lekker peukje zeker
    kroegje ziet er erg leuk uit
    en ja hoor de auton is al langs geweest
    ze had geen internet meer moet wel zeggen jij ben goedkoper
    gaan zondag met je ma en pa naar leiden culiniar lekker eten groetjes van ons en kus van veer

• 05 Juli 2007 - 13:39

Laurens:

Peuk viel uiteraard keihard tegen, maar ach...die kroeg is best relaxed inderdaad ja, beetje rondhangen en wat drinken, af en toe lastig gevallen worden door een opdringerige Malawiaan...went wel!

En sorry dat ik vanaf hier niet kan helpen, haha.

Wordt bijna jaloers hier...vind het eten hier steeds saaier en saaier worden...maar des te meer kan ik er van genieten als ik weer terug ben.

• 05 Juli 2007 - 14:01

Yvo:

een reactie...

erg leuk

• 08 Juli 2007 - 10:26

Mitchell:

mogge ballie! al aardig bijgebruint zie ik;) moet dinsdag in de feestweek in det kraaienest draaie op een feest van jeffrey schreuder die ken je denk nog wel;) en die week waarschijnlijk nog een keer dus gaat wel lekker!
    Majah spreek je later ouwe!

• 11 Juli 2007 - 15:23

Laurens:

Heuj Mitch, hoe ging het? Ken Jeffrey idd nog wel...hoe gaat de feestweek tot nu toe? :)
Laurens

Een tijdje geleden het reisvirus te pakken gekregen tijdens een stage in Afrika, en zo nu en dan reisjes aan het maken...als voorbereiding op die mooie wereldreis ooit natuurlijk!