Volle maan! - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Laurens Porschen - WaarBenJij.nu Volle maan! - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Laurens Porschen - WaarBenJij.nu

Volle maan!

Door: Laurens Porschen

Blijf op de hoogte en volg Laurens

07 Augustus 2009 | Thailand, Ko Pha-Ngan

Zo, het derde bericht alweer, en het hele solitair backpacken verhaal is inmiddels in volle gang. Ben zojuist uitgerust van de zware avond gister, want die avond was de beroemde fullmoonparty. Maar goed, meer daarover later, eerst maar even een paar dagen terug kijken.

De dag dat ik mijn scuba cursus heb gehaald hebben we 's avonds met zn allen wat gedronken en zijn we het dorp in gegaan om een rugby wedstrijd te kijken. Niet helemaal mijn ding, maar het was wel leuk voor een avondje. Ben wel nog aan de praat geraakt met mijn scuba maatje en dr vriend, en we hadden afgesproken dat ik met hun mee zou reizen naar Ko Pha-Ngan. De volgende dag echter moesten ze vroeg uitchecken en de boot pakken, en ik lag ouderwets uit te slapen, dus ik zou in mn uppie naar Ko Pha-Ngan moeten. Jammer maar helaas. De rest van de dag was verder vooral een rustdagje; beetje rondgehangen op ons resort, beetje gehangen op het strand, en 's avonds nog een muay thai gevecht wezen kijken, wat wel erg gaaf was. Na die dag was ik het echter wel zat op Ko Tao, dus de dag daarna zou ik met de boot naar Ko Pha-Ngan gaan.

De boottrip was wel relaxed, aan de praat geraakt met een paar nederlanders en nog een meisje over de reling zien overgeven wat vervolgens bij mij en anderen in het gezicht waaide. Je maakt nog eens wat mee op reis. Eenmaal aangekomen op Ko Pha-Ngan bood iedereen taxi ritjes naar Haad Rin aan, het feeststrand in het zuiden van het eiland, en ik besloot maar om mee te gaan. Toen we echter daar waren beviel het me niet zo heel erg. Vrij druk en massaal, en weinig moois. Ook waren de meeste kamers vol voor de aankomende fullmoon party, en de kamers die er nog waren waren duur en sober. Heb toen maar besloten om een taxi te pakken naar Coral Bay Resort te pakken waar ik goede verhalen over had gehoord. Dat is een goede keus geweest; ik zit nu op een prachtig stukje grond met mooi uitzicht over zee en relaxte mensen, en het kost me maar 4 euro per nacht. Mooie deal dacht ik zo.

In Coral Bay ben ik aan de praat geraakt met een paar Italianen, en daar hang ik nu een beetje mee rond. Eergisteren zijn we op de scooter gaan rondrijden, en zijn gestopt bij een marktje om een beetje te shoppen en rond te kijken. We waren een beetje aan het rondlopen en ineens zagen we een leuk traditioneel eetmarktje waar we zijn gaan zitten. Veel dingen die ik niet lust, maar ook veel die ik wel lust; dit Thaise eten bevalt me wel. Dus ik zit daar m'n gefrituurde garnalencurry weg te werken, wie komen daar voorbij lopen...jawel, scuba maatje + ega. Wel grappig om die zo weer ineens tegen het lijf te lopen. Even een beetje bijgepraat en we hadden afgesproken om morgen samen een beetje te gaan cruisen op de scooter. 'S avonds ben ik gaan eten met de Italianen, en dat was echt een heerlijk dinner; verse vis en de grootste gamba's die ik ooit gezien heb (ja moeder, ik heb er foto's van). De dag daarna dus rondgecruised met scuba maatje + ega, en savonds met zn 3en gedinneerd op het strand. Daarna ben ik nog naar een reggea concert geweest (scuba + ega gingen al naar bed), en daar ben ik vervolgens de Italianen weer tegen gekomen. Het concert was wel de moeite waard; lekker relaxte muziek tussen de palmbomen en de rotsen, en later nog een beetje vrolijke ska om nog een beetje te kunnen dansen. Leuk avondje!

En toen was het alweer gisteren, de dag van de fullmoonparty! Overdag niet veel gedaan; goed uitgeslapen, beetje in zee gehangen met de Italianen, en goed gegeten. Toen op naar de FMP (Full Moon Party dus). Taxi gepakt vanaf het resort, en daar aangekomen zat de stemming er gelijk al goed in. Eerst maar richting het strand gegaan, want daar was het echte feest. Een niet al te groot strand met meerdere sound systems op een rij, overal bouwwerken en vuurkorfjes, allerlei verschillende soorten muziek, en iedereen aan het dansen of aan het rondhangen. Ze hadden het er mooi voor elkaar. Ik was de Italianen al vrij snel kwijt geraakt maar heb me prima vermaakt in mn eentje; veel gedanst, paar praatjes gemaakt, beetje rondgelopen, gewoon een erg leuke nacht gehad. Rond een uur of 7 sochtends kwam ik toevallig weer 1 van de Italianen tegen, en ben toen met hem en nog een paar terug getaxied naar het resort. Goed geslapen, en inmiddels dus alweer fit genoeg om dit bericht te schrijven.

De plannen voor de komende dagen zijn nog niet helemaal duidelijk. Aan de ene kant vermaak ik me hier prima en hoef ik nog niet weg; aan de andere kant wil ik ook wel weer andere dingen zien. Ik ga er nog even een nachtje over slapen.

O ja, en voor de mensen die foto's verwachten heb ik slecht nieuws. Het plan was om in Bangkok een digitaal fototoestel te kopen, maar aangezien ik daar zo snel weg was ben ik daar niet aan toegekomen. Bovendien heb ik gehoord dat electronica kopen in Thailand zelfs duurder is als thuis, dus ik ga het niet meer proberen ook. Ik heb echter wel een wegwerpcameraatje gekocht, zodat we later toch nog iets hebben om naar terug te kijken, en ik krijg een paar foto's die de Italianen hebben gemaakt toegestuurt, misschien dat ik die ook nog op deze site kan zetten. Hoe dan ook, jullie zullen het voorlopig even met schrijven moeten doen, en ik ben er nu wel weer ff klaar mee, dus tot het volgende bericht!

• 07 Augustus 2009 - 11:11

Tante10us:

Ik neem soms wel eens een zuur maskertje om mijn gezichtshuid een beetje op te peppen, misschien dat je dat concept van spugende meisjes wat breder zou kunnen toepassen...ivm kredietcrisis zijn bezuinigen welkom toch!!! Leuk Lau, dat je zoveel mensen tegenkomt uit allerlei landen en hoewel het jammer is dat je geen foto's kunt maken, schrijf je zo "beeldend" dat ik het wel voor me kan zien (en ruik)
    Kus van tante 10us

• 07 Augustus 2009 - 13:48

Pa:

Hee LC, hoe is het ermee?

Je schrijft weer als vanouds, zie alles voor me gebeuren. Probeer toch maar een camera te kopen voor niet al te veel, dat regelen we wel met het "kostgeld".

Gr
    PaMaBroertje
    Ps. 10us is er wel heel erg vlug bij ieder keer, zeker vakantie?

• 07 Augustus 2009 - 16:45

Ome Har:

Dag Lau,

Je bent weer lekker bezig!

Afgelopen zondag deed het zonnescherm goede dienst bij de barbecue. Maar als ik het me goed herinner was dat indertijd een koopje, dus je vader kan wel een foto-camera sponsoren. Mocht je nou toch geld tekort komen om er eentje te kopen, laat het me dan even weten. Dan maak ik wel wat naar je over. Ik ben namelijk zeer ervaren in het uit de brand helpen van berooide vakantiegangers in het buitenland. Vraag maar aan je tantes Jacqueline en Jeanette!

Mooie verhalen trouwens! Ik ben zelf niet zo'n Azië-fan. Maar jij vertelt er mooi over.
    Veel plezier!

Je Ome Har

• 07 Augustus 2009 - 17:57

Mees:

hoi laurens hoe smaakte het spuug lekker vast wel ik herken je weer als je gaat uitslapen vandaag naar de verjaardag max ze is 15 geworden nog maar 18 dagen in thailand maar maak er wat leuks van oke

groeten van mees

• 07 Augustus 2009 - 18:58

Vera:

hoi lau wat een rot leven heb jij ook he weet je dat we met je pa en ma dit weekend naar volendam gaan! daar hebben ze ook gamba nou nog veel plezier en blijf schrijven

• 07 Augustus 2009 - 19:16

Jacq:

Vind het erg jammer dat ik afgelopen zondag niet heb kunnen genieten van het zonnescherm van de Porschens. Ik ben wel blij te lezen dat Nic en Til naar Volendam gaan het weekend. Was tijdens LC z'n vorige reis het zonnescherm het hoogtepunt van de zomer voor de familie dan zal nu een foto van Til in volendams kostuum wel het onderwerp van gesprek worden. Malawi versus zonnescherm en Thailand versus Volendam - op wie lijkt dit kind?????

Kus

• 08 Augustus 2009 - 05:09

Laurens:

Bedankt voor alle tips, en ik moet zeggen dat ik nu al heimwee begin te krijgen na al die verhalen over ons zonnescherm. Het spuug smaakte niet echt lekker helaas, maar voor de rest ga ik er hier wel wat leuks van maken! Veel plezier in Volendam, en als de foto van Til in Volendamkostuum er komt, mail hem dan naar mij; dan kan ik hem op deze site zetten. Hebben we toch nog iets om naar te kijken.

• 08 Augustus 2009 - 13:18

Opa Heinz:

ik heb genoten van je reisverslag noch veel plaisir.

• 12 Augustus 2009 - 20:54

Justin:

Coral Bay Resort ! Daar heb ik ook gezeten BAL-mans :) Leuke mensen, lekker zwembad, prima aan het strand en uiteraard pak je voor de mooiere stranden gewoon de scooter en rij je heen !

• 13 Augustus 2009 - 16:43

Max:

WOW,, je lust thaiss!! maar het klinkt egt heel vet allemaal:P
Laurens

Een tijdje geleden het reisvirus te pakken gekregen tijdens een stage in Afrika, en zo nu en dan reisjes aan het maken...als voorbereiding op die mooie wereldreis ooit natuurlijk!