Hallo, daar zijn we weer! - Reisverslag uit Oegstgeest, Nederland van Laurens Porschen - WaarBenJij.nu Hallo, daar zijn we weer! - Reisverslag uit Oegstgeest, Nederland van Laurens Porschen - WaarBenJij.nu

Hallo, daar zijn we weer!

Door: Laurens Porschen

Blijf op de hoogte en volg Laurens

11 Januari 2012 | Nederland, Oegstgeest

Het is weer zo ver; we trekken er weer op uit! En ja, ik bedoel we: dit keer eens niet in mn uppie, maar met 2 vrienden, Jim en Tim Tijink. De bestemming is Maleisie, en aangezien we aanstaande zondag (15 januari) alweer vertrekken zijn de voorbereidingen in volle gang. Nog wat malariatabletjes hier, nog een reisverzekeringetje daar, uiteraard zaterdag nog de spullen pakken, en dan stappen we zondag rond 15:00 in het vliegtuig voor de lange reis naar het verre Oosten. Met een tussenstop op Dubai, dat dan weer wel! We vliegen met het (naar het schijnt) luxueuze Fly Emirates eerst in 6.5 uur naar Dubai, waar we een tussenstop van een paar uurtjes hebben. Het schijnt een mooi luchtveld te zijn, dus ik ben benieuwd! Na even rondgesnuffeld te hebben tussen alle rijke oliesjeiks vertrekt de 2e vlucht, weer rond de 6.5 uur, welke ons naar de metropool Kuala Lumpur brengt.

We hebben mazzel dat Jim mee gaat, daar zijn vader een collega heeft die in Kuala Lumpur woont, welke ons aangeboden heeft om ons op te pikken van het vliegveld, en welke gelijk de eerste 3 nachten voor ons heeft geboekt in een mooi hotel in Kuala Lumpur. We komen dus in een gespreid bedje terecht. Gedurende deze eerste dagen willen we eerst Kuala Lumpur ontdekken; zo zijn daar de Petronas Towers, het drukke Chinatown, meerdere mooie pleintjes en parkjes, en ga zo maar door. Daarnaast zijn er stoplichten, zowel rood als groen, kortom in Kuala Lumpur is genoeg te doen. Nadat we de hoofdstad uitgepluisd hebben vliegen we naar het eiland Penang, waar we de switch gaan maken van het comfortabele hotelleven naar het avontuurlijke backpackersbestaan. Na Penang, ''the culinary capitol of Malaysia'' is het plan om naar het zonovergoten eiland Langkawi te gaan, waarna we zo'n 1.5 week willen relaxen en zonnebakken.

Na deze eerste 2 weken zal Tim helaas alweer op huis aangaan, en is het plan dat Jim en ik vliegen naar Borneo om aldaar de jungle te verkennen. De jungles om Borneo zijn beroemd om haar orang-oetans, en het zou natuurlijk prachtig zijn als we er 1 of 2 zouden kunnen spotten tijdens een jungletocht. Naast jungle staat Borneo ook bekend om haar omringende bounty-eilanden, ideaal voor zonnebakken en duiken, dus ook na het bezoeken van de jungle zullen we ons niet te hoeven vervelen. Na 2 weken Borneo zal het alweer afgelopen zijn, en vliegen we op 15 februari weer terug naar ons (hopenlijk rond die tijd niet al te koude) kikkerlandje.

Tot zover de introductie, het volgende bericht zal worden getypt vanuit Maleisie. Ik hoop dat jullie kunnen genieten van de verhalen, ik heb me altijd erg vermaakt met het lezen van de reacties, en ik beloof dit maal de verhalen wat korter te maken! Verder zou ik zeggen aarzel niet om ook de verhalen over het thuisfront in de reacties te dumpen; na het zonnescherm en het bakblik is het toch een beetje een traditie geworden, en ik ben benieuwd wat het dit maal gaat worden.

O ja, en ik beloof deze keer ook foto's te uploaden om het allemaal wat beeldender te maken. Zal waarschijnlijk via Facebook worden, maar dan publiekelijk open gesteld zodat iedereen ze kan bekijken.

Ajuus!

• 12 Januari 2012 - 01:09

Maarten Tigchelaar:

Goed bezig Laurens! Er is een grote it gadgets shopping mall in kl. Staat in de lp. Is wel iets voor jou!

• 12 Januari 2012 - 10:28

Laurens:

Daar kan ik wel wat mee idd :D Thx, ik ga vanavond even bladeren!

• 12 Januari 2012 - 15:47

Pa:

Hallo LC, wat is een luchtveld ?

• 13 Januari 2012 - 12:21

Triqo:

Ik ga me hopelijk weer vermaken tijdens de lunch of koffiepauze :)

• 13 Januari 2012 - 12:59

Laurens:

Vader, da's Oegstgeests voor vliegveld
Laurens

Een tijdje geleden het reisvirus te pakken gekregen tijdens een stage in Afrika, en zo nu en dan reisjes aan het maken...als voorbereiding op die mooie wereldreis ooit natuurlijk!